Вести

О нама

Програми

КУД-ови

Удружења

Контакт

Статусна промена и припајање Културном центру Крушевац

Поштовани пријатељи и сарадници, обавештавамо Вас да је Установа у култури ''Културно просветна заједница'' Крушевац због статусне промене као припојена Установа променила назив у ''Културни центар'' Крушевац са седиштем у ул. ''Топличина'' бр. 2/2.  (фоштански фах 73, ПИБ: 100314993).

Културно просветна заједница Крушевац ће и надаље као организациона једница Културног центра Крушевац неговати културни аматеризам и обогаћивати културне садржаје града Крушевца и околине.

Оглас за СВЕТОСАВСКУ НАГРАДУ КПЗ Крушевац

Slike za vesti: svsava.jpgПОЗИВАМО ВАС ДА ДАВАЊЕМ ПРЕДЛОГА ПОМОГНЕТЕ И ОМОГУЋИТЕ ПРЕПОЗНАВАЊЕ ПРАВЕ ЛИЧНОСТИ КОЈА ЋЕ ОПРАВДАТИ НАЗИВ НОСИОЦА  ''СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ''

Културно просветна заједница Крушевац додељује годишњу награду, као трајни облик признања појединцима, за највиша достигнућа у области културе, просвете и науке за град Крушевац, у циљу истицања и вредновања стваралаца и њиховог доприноса у развоју културе, уметности, просвете и науке.

Ваше предлоге са образложењем можете лично или путем поште доставити најкасније до назначеног рока, среда 15. јануар 2014. године, до 15 часова у просторијама Културно просветне заједнице, Мајке Југовића 12, сваког радног дана, док траје рок за достављање предлога, у времену од 8 до 15 часова или поштом на адресу Установа у култури ''Културно просветна заједница'' Крушевац, Мајке Југовића бр. 12, 37000 Крушевац.

Правилник за доделу Светосавске награде можете преузети овде...

Награда за највиша достигнућа у култури града Крушевца биће уручена на свечаној академији коју организује Црквена општина Крушевац и Културно просветна  заједница Крушевац која је посвећена светитељском и просветитељском делу којим исијава име Светог Саве.

Пријава за седме ''Ломничке Ђердане'' - 7. децембар 2013. године

Slike za vesti: djerdani.jpgПозивамо све певаче аматере да, песмама у духу нашег народа и традиције, учествују у Такмичењу певача аматера Расинског округа ''ЛОМНИЧКИ ЂЕРДАНИ'', које ће се по седми пут одржати у Дому културе у Великој Ломници у суботу, 7. децембра, са почетком у 18 часова.
Право учешћа имају сва лица старија од 14 година која имају статус певача аматера. Такмичари су у обавези да припреме две изворне песме по сопственом избору. Гардероба такмичара мора бити у складу са изворним мелосом. Пријаве се могу извршити лично у просторијама КУД-а ''Радомир Јаковљевић Јакша'' у Великој Ломници или у просторијама КПЗ Крушевац (Мајке Југовића 12), најкасније до четвртка, 5. децембра 2013. године до 15 часова. За прва три освојена места обезбеђене су награде као и награда публике. Позивамо Вас да својим учешћем допринесете афирмацији и очувању изворне народне песме.

Све ближе информације можете добити на телефоне: 037/425-140, 873-651 и 873-629

Пријаву можете преузети овде...

4. Дани Радојке и Тинета Живковића
4. Дани Радојке и Тинета Живковића

Ове године, по четврти пут су организовани „Дани Радојке и Тинета Живковића“ у знак сећања на уметнички рад и допринос култури наше земље Радојке и Тинета. Радојка Живковић је рођена у Глободеру, на шта су мештани Глободера врло поносни, те су пре четири године и осмислили манифестације, које је већ прерасла у традиционалну. Програм се обе вечери одржавао у Порти Цркве Вазнесења Господњег у Глободеру.

28. Међуокружни сабор народног стваралаштва „Падешки кладенац"
28. Међуокружни сабор народног стваралаштва „Падешки кладенац"

Сабор је почео у петак, 06. септембара, у порти Цркве Покрова Пресвете Богородице, почетаком рада Ликовне колоније „Падешки кладенац“.
Од 20:00 часова, такође у Порти Цркве Пресвете Богородице за културно уметнички програм били  су задужени: Етно група Ђувеглије  и КУД „Полет“, Падеж.

Другог дана, 28. Међуокружног сабора народног стваралаштва „Падешки кладенац“, одржана је такмичарска изложба старинских јела и изложба радова насталих на ликовној колонији, такмичарска смотра изворних група као и проглашење најлепше девојке на сабору, најдилбера и најбаке.

ЕТНО ДАН - затварање ЛЕТА КУЛТУРЕ 2013
ЕТНО ДАН - затварање ЛЕТА КУЛТУРЕ 2013

29. августа у преподневним часовима, затворено је ЛЕТо КУЛТУРЕ 2013, програмом: ЕТНО ДАН. Двориште Културно просветне зајендице је било је претворено у изложбени простор етно хране и ручних радова и прикладног културног уметничког програма. Етно храну су изложиле секције следећих друштава: КУД "Пепељевац" из Пепељевца, КУД "Ивица јеремић Шицер" из Кукљина, КУД "Радомир Јаковљевић Јакша" из Велике Ломнице, Етно Расина, ОШ "Веселин Николић", Основна организација глувих и наглувих Крушевац. У Културно уметничком програму наступила је Етно певацка група "Смиље" и девојке из Економске школе, које су носиле етно моделе секција поменутих удружења. На крају програма уследила је дегустација изложених производа.

Представа за децу: ПЕПЕЉУГА У ЗЕМЉИ ЧУДА
Представа за децу: ПЕПЕЉУГА У ЗЕМЉИ ЧУДА

У среду, 28. августа драмска секција ОШ "Јован Поповић" извела је представу за децу: ПЕПЕЉУГА У ЗЕМЉИ ЧУДА. Ова представа је освојила прво место на овогодишњем Фестивалу школског театра (ФЕШТ), препуно двориште Културно просветне заједнице и овације су доказ да је жири ФЕШТА донео праву одлуку. Ово је уједно и подстрек свим школама, да се већ припремају за ФЕШТ 2014, и да они буду ти који ће следећег ЛЕТА КУЛТУРЕ увесељавати малишане овог града.

Промоција књиге: ШАРЕНИ КОНАЦИ
Промоција књиге: ШАРЕНИ КОНАЦИ

У уторак, 27. августа 2013. године одржана је промоција књиге "Шарени конаци". Поред аутора књиге Саве Поповића, о књизи је говорио и археолог Душан Рашковић. За музички тренутак био је задужен такође Сава Поповић, као и Етно група "Божури Царева града", водитељка програма била је Љиљана Пантелић.

Кабаре ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ
Кабаре ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ

У понедељак, 26. августа 2013. године на летњој сцени Културно просветне заједнице Крушевац, у оквиру програма ЛЕТО КУЛТУРЕ- АВГУСТ, изведен је Кабаре "Женски разговори". Кабаре "Женски разговори" по тексту Душка Радовића извели су професори ОШ "Јован Поповић", који су се осмелили да се опробају и као глумци. Судећи по великој посећености и реакцији бројне публике, професори, а пре свега професорке су се одлично снашли у новој улози.

Представа за децу: ВЕСЕЛО ПОВРЋЕ
Представа за децу: ВЕСЕЛО ПОВРЋЕ

У среду 21. августа 2013. године са почетком у 20:30 часова, на летњој сцени Културно просветне заједнице Крушевац, у оквиру програма ЛЕТО КУЛТУРЕ, одржан је још један програм за најмлађе. Овога пута у питању је представа за децу „Весело поврће“ у извођењу драмске секције Студија лепих уметности ARTEBELLA из Крушевца.

Циклус концерата: ЏЕЗ ВОКАЛИ-Јован Антић-jazz quartet
Циклус концерата: ЏЕЗ ВОКАЛИ-Јован Антић-jazz quartet

Трећи и последњи џез концерт, у оквиру ЦИКЛУСА КОНЦЕРАТА-ЏЕЗ ВОКАЛИ, а све у оквиру Лета културе - август, одржан је у понедељак, 19. августа, са почетком око 21 час. Овога пута за све присутне љубитеље џеза те вечери у дворишту Културно просветне заједнице, угођај су приредили четворо младих и талентованих људи:

Јован Антић - вокал, Александар Лепосавић - клавир, Никола Пештерац - бубањ и Милош Јаковљевић - гитара